Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereSådan undgår du en bange kanin

Giv din kanin den bedste nytårsaften Skrevet af Dyrlæge Vibeke Lassen | 4. nov 2016

Når kaniner bliver bange er deres naturlige reaktion at stivne og blive stille. Det kan gøre det svært at opdage, at kaninen er bange. Bange kaniner er stressede kaniner, og stress kan være meget alvorligt for en kanin. Stress medfører øget hjerterytme, øget vejrtrækning, blodtryksstigning, nedsat til ophørt tarmfunktion og kan medføre død.

Nytårsaften har vi ofte stor fokus på angst hos vores hunde og katte, men kaniner kan bestemt også reagerer på nytårsfyrværkeri. De reagerer på lydene, på lugten af krudt og på de blinkende lys.

Hvordan beskytter du din kanin bedst mod angst nytårsaften.

Kodeordet er : UNDGÅ STRESS!

  • Flyt kaninen: ude kaniner kan med fordel flyttes til garagen eller skuret, indekaniner kan flyttes til et rum i huset, der er længst væk fra støjen. Træk gardinerne for vinduerne.
  • Dæk buret til: put et tæppe over buret, det beskytter mod lys og giver følelse n af beskyttelse
  • Ekstra hø: Kaniner kan godt lide at gemme sig, og ekstra hø kan give kaninen mulighed for at grave sig ned i bunken og gemme sig.
  • Beskyt mod lyd: afslappende og stille musik kan beskytte mod nogen af de udefrakommende lyde fra fyrværkeriet.
  • Kammerat: kaniner har bedst af ikke at være alene, overvej at få en makker til din kanin, hvis den går alene. Dette skal selvfølgelig ikke ske Nytårsaften, men forberedes i god tid. Din kanin vil takke dig.
Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.