Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereHvordan skal dit kæledyrs farvel være?


Et sidste farvel

Har du overvejet, hvordan dit kæledyrs farvel skal være? 

Når vi anskaffer os et kæledyr, ved vi også at vi en dag skal sige farvel. Nogle gange kommer dagen helt uventet pga. akut sygdom eller skade, mens vi andre gange får lidt længere tid til at vende os til tanken. Uanset hvad kan det være rart, hvis man som kæledyrsejer har gjort sig klart, hvordan man ønsker at det skal foregå.

Aflivning på klinikken: Aflivning foregår ved, at dit kæledyr først får en bedøvende sprøjte i nakken. Det er et helt almindeligt bedøvelsesmiddel og det eneste dit kæledyr mærker, er at det bliver træt. Hvis dit kæledyr har spist inden ankomst til klinikken, kan opkast forekomme, da bedøvelse giver kvalme. Bedøvelsesmidlet virker indenfor 5-10 minutter. Vi vil ofte lade jer være alene med jeres kæledyr, mens bedøvelsen får tid til at virke, så I kan tage afsked i ro og fred.

Når dit kæledyr sover, får det en overdosis med et specielt sovemiddel. Stoffet gives direkte i blodbanen - enten direkte i hjertet eller via en blodåre i forbenet. Dyret mærker ingenting, da det er fuldt bedøvet. Aflivningsmidlet medfører respirations- og hjertestop indenfor kort tid efter indgift.

Hjemmeaflivning: Foretrækker du, at dit kæledyr skal have lov at sove ind hjemme i vante omgivelser, så er det en mulighed. Vi kommer hjem til dig efter aftale og dit dyr får lov at sove ind, hvor den er allermest tryg. Vi kan dog ikke tage dit kæledyr med tilbage til klinikken, da vi ikke kan køre med dyr i bilerne. Men du er velkommen til at komme ned med dit kæledyr til kremering efterfølgende, hvis dette ønskes.

Hvis der er et behov for akut aflivning, kan vi ikke garantere at vi kan tilbyde hjemmeaflivning, da det ofte kræver planlægning i god tid.

Hvad skal der ske bagefter?

Når dit dyr er sovet ind, skal du beslutte, hvad der så skal ske. Du kan tage dit dyr med hjem og begrave det i haven eller det kan blive kremeret. Her har du flere valgmuligheder. Du kan få den kremeret i fælleskremering eller vælge at få dit kæledyr kremeret alene og få den hjem i en urne. Hvis du vælger urnekremering har du mulighed for mange valg i forhold til urner, askesmykker mm.

På Adas Kæledyrskrematoriums hjemmeside: www.adakrem.dk kan du læse mere om de forskellige valg, hvis du ønsker urnekremering. Du kan også via nedenstående links se nogle små korte videoer om dine valgmuligheder.

Valg af urnekremering. https://youtu.be/2HhRO7OmlHc

Valg af urne: https://youtu.be/2R0jwFls7uU

Valg af askesmykke: https://youtu.be/uHJJy43ZgZc

Valg af mindesten: https://youtu.be/70UV-1yXFU0

Hvordan foregår en kæledyrskremering: https://youtu.be/CIgW9W-XpDE

 Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.