Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereVask af hunde

Man må gerne vaske sin hund Skrevet af Dyrlæge Tine Såbye Lauritsen | 2. feb 2018

Hvor tit må man vaske sin hund?

Rigtig mange mennesker har den opfattelse, at man ikke man må vaske hunde, da det skader huden.  Dette er ikke en rigtig opfattelse, hvis man bruger en egnet shampoo. Hunde bliver snavsede, og de kan komme til at lugte, hvis ikke huden vaskes.

På hudoverfladen findes et hav af mikroorganismer, både bakterier og svampe. De lever i en fin balance på en sund hud. Huden er i konstant udskiftning og døde hudceller afstødes. I hver hårsæk er der tilknyttet en talgkirtel. Talgkirtlerne producerer en beskyttende hinde over huden og hår. Men i denne hinde opsamles døde hudceller og snavs. Det er ydermere en god grobund for mikroorganismerne, som derved kommer i overtal. Bakteriernes nedbrydningsprodukter, f.eks smørsyre, lugter, og det kan give en kløende og irriteret hud. Et overtal af svampeorganismer kan ligeledes give huden en syrlig lugt og give kløe og irriteret hud.

Valg og hyppighed af shampoovask

Hvor ofte skal man vaske sin hund afhænger af hundens hudtype. Typisk 1-4 gange om måneden er at anbefale. Ved kraftig talg produktion, øget skældannelse eller tilbagevende kløende og irriteret hud, kan huden have behov for vask en gang om ugen. Er hundens hud uden problemer eller lugtgener, er behovet for vask mindre, men det skader ikke hudens mikroflora at blive vasket med en skånsom hundeshampoo med neutral surhedsgrad, der ikke udtørrer huden.

Valget af shampoo til en hund med hudproblemer er meget individuelt. Tal derfor med din dyrlæge om dette.

Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.